Thursday, 27 November 2014 | 22:30 | 0 love drops

BUKAN PELAJAR SEKOLAH LAGI :)

Assalammualaikum :) see the title! huhu. finally, i'm not the budak of school lagi. yess yess yess! start to become a real teenagers :D wuhoooooo. okay cop. kejap! hmmm. even suka sana sini, seriously. tipulahhhh kalau tak rindu zaman kekecik, zaman cemmana sekolah itu ini, pergi kantin what what and what. haihhhh. tetiba rindu. rindu semuanya. start dari darjah satu sampai form 5 sampai lah masuk pra-u. arghhhhhhhhhhhhhhhhh rindunyaaaaaaaaaaa *tetiba

now, dah jadi real NegeriSembilanrianss :) kbyebye Johor *lambai tangan. serioustalk, will miss you MERAHPUTIHBIRU of Flag ._. hewhew. a lot of memories since become a pelajar ni. taknak cerita pasal darjah satu sampai form5 tu. tu banyak sangat cerita. tapi kita amek skop since become form6 or Pra-U :) okay. seriously, tak tahu and tak pernah terfikir pun nak masuk form6 ni. niat nak tunggu result UPU je tapi bila dah selesa, rasa okay je, rasa boleh bawak je, layankan je lah. hehe. ramai kengkawan baru dah jumpa, macam macam kerenah, ada okay ada tak, tapi semua okay lah :) manusia, biasa. macam macam ragam kok ^^ tapi itu lah yang menjadi penambah perasa dalam sesebuah kehidupan ^^

ramai ramai dalam kelas tuuuuu, i've found kawan kawan yang masuk kepala ^^ for my 8members of roomates *satu bilik masa minggu exam* IMISSYOUSOMUCHHH. DAMMIE MUCHHHH! thanks a lot cuz sudi sudi kawan and ada saat suka dan duka ^^ barang hilang tolong carikan, padahal barang yang selalu hilang tu ada dalam beg. kihkih :p thanks to dijah, eem, ijat, mira sebab hmm sudi teman pergi makan petang hari hari. selalu gerak depan dorm 6.30, confirm ayda belum siap. nyehnyeh. tengah pakai baju lah, tengah pakai tdung lah, tengah pakai handsock lah, haihhhh rindunyaaaaaaaa dengan korang ni. and to sab, aina, sheya yang sudi jadi roomates masa minggu exam, thanks ya! korang memnag awesome :) "sab, jangan nangis lagi k?" hihi. 



belakang: (dari kiri) aina, mira, ME, sheya, ijat, dijah
depan : (dari kiri) sab, eem

sampai ketemu lagi ya geng! :'D dah kahwin nanti hihi jejemput lah. tau tau. insyaAllah ayda jemput korang pergi majlis kenduri ayda kat Negeri9 & T6 hikhik insyaAllah. *doakanlahhhhhhhhh* :p

-
-
-

and untuk seseorang yang ayda tinggalkan agak jauhhhhhhhhhhh. hmm my superhero kedua, serioustalk, jangan nangis tau :p Hahaha. insyaAllah, kalau ada jodoh, kita tak lari kemana. pergi lah jauh cemmana pun, pergi lah merantau hingga ke hujung negara sekalipun, if nama kita berdua dah tercatat bersama, insyaAllah, bersatu juga ^^ jangan sesedih. Hihi *kesat air mata. hmmm, serious & serious, ayda teringat lagi lambaian terakhir awak :p Hahaha. last word awak "dia memang gemuk pun" sebabnya atok ayda cakap yang ayda ni dah tombam. dah gomuk :p Hihihi. arghhhhhhh rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *jerit*


ayda akan rindu nak solat sesama dengan awak *even awak imam kat depan and disebalik tirai ayda jadi makmum awak* rindu dengan sikap awak yang terlampau amek berat tu *kalau demam cecepat carikan ubat*, awak buatkan air yassin almost satu minggu 5-6 botol air yassin, awak belikan air kotak setiap kali awak pergi koop, belikan pizza kalau awak beli sebab awk pernah cakap :
aku nak beli ni, hm agak agak ayda dekat asrama lapar tak? takpelah, belikan satu untuk dia. takut dia lapar nanti
and kalau awak outing dengan ustazah or dengan parents, awak tak pernah lupa untuk beli something untuk ayda. bila minggu balik asrama, awak akan belikan makanan takut takut ayda lapar dekat asrama sebab makanan tghri tak ada *ayda selalu balik asrama tengahari*, kalau ayda tak datang sekolah, awak pesan dengan kawan ayda belikan air untuk ayda and you will give her money and upah sekali. hihi adakala tu, ayda nangis sebab ada sebab tertentu. awak genggam tgn awak tahan marah. awak cakap taknak sesiapa pun buat ayda ngis. kalau ayda ngis, maknanya ada org cr pasal dengn awak. haihhhh rindunya :')

andddd, yang paling ayda makin melting dengan awak, if dekat surau ada khitobah, and tirai akan dibuka, dekat hujung hujung surau, ayda akan nampak awak solat. solat sunat. awak pernah cakap awak tak suka tirai dibuka. sebab nanti awak takut orang lain cakap awak menunjuk. ayda tahu awak bukan jenis mcm tu. sebabnya masa tirai dibuka, awak dah nak habis solat dah pun ;) and ayda rindu nak dgr alunan bacaan AQ awak kat kelas. awak kata kalau baca dekat surau, bising. tahu je la budak budak cemmana. kan? then awak terpaksa baca dekat kelas. untuk stabilkan emosi awak and so on.


*our first ring*
hampir semua benda yang awak buat, ayda rindu. semua tu dah tak dapat dibuat lagi ;') macammacam pengalaman yang kita dapat. macammacam tanggapan yang kita dapat. tapi awak selalu cakp "biar lah orang nak cakap apa. mulut manusia ni tak boleh nak ditutup. biarkan. asalkan Allah tahu apa yang kita buat. Allah tahu apa yang hamba-Nya buat" ayda rindu nak dengar ceramah bebelan awak. Hahaha. awak akan marah bila ayda tak jaga aurat ayda. awak cakap ayda tak sayang Allah ke, tak sayang ayah ke, and tak sayang awak ke. eleleleleh :p Hahaha. ya awak, kehadiran awak banyak sangat bawak kebaikan dalam diri ayda ni. kalau dulu aurat ayda amek ringan, sekarang awak ajar mcm mana nak beratkan tentang hal hal tu. thanks awak :') awak banyak ajar benda yang boleh dekatkan dri ni dengan Allah and yang pasti awak ada suruh ayda hafal surah al-Baqarah. insyaAllah :)


aydasyahmi ;)
a lot of memories :'D

and nowwwwwwwwwwwwwwwww, ayda dah jadi warga NegeriSembilan. hihi. bila ntah nak turun Johor lagi. hmm lek lek lu :) semalam dah mohon kerja. hope sangat lah dapat :) nak cari duit, nak belajar :) seriously, IM NOT PELAJAR SEKOLAH LAGI :) byebye zaman schoolschool :) byebye baju schoolschool ;) bye everybodyyy in the school :)


Lots of love,
aydanazari :)


Hearts, ohh haydaa

♥ Past